Vrijmarkt Uden Koningsdag 2023

Foto: Afbeelding van Marjon Besteman via Pixabay

Ook dit jaar is er een vrijmarkt in Uden. Deze vindt plaats op Koningsdag, donderdag 27 april 2023, van 06.00 uur tot 16.00 uur.

Op de vrijmarkt kun je als particulier allerlei spulletjes aan de man brengen. Commerciële handelaren laten we niet toe.

Voor de vrijmarkt zijn de volgende plaatsen aangewezen:

  • De plaatsen in het centrum, zoals aangegeven op de plattegrond (PDF, 192.2 kB).
  • Mondriaanplein is dit jaar nieuw.

Verkopen op de vrijmarkt

Wil je spullen verkopen op de vrijmarkt? Dan mag je op Koningsdag vanaf 06.00 uur een plaats innemen. Je kunt vooraf geen plaats reserveren. Je mag alleen verkopen in het gebied dat is aangeduid als “vrijmarkt”. Op de plattegrond zie je waar dat is. Je mag geen spullen verkopen buiten dit gebied. Tot 09.00 uur kun je spullen uit een auto lossen. Daarna sluiten we de wegen in het gebied af. Volg alle aanwijzingen van de politie, BOA’s en gemeenteambtenaren met een geel vestje op.

Schoon achterlaten

Je moet je plek op de vrijmarkt schoon achterlaten. We plaatsen op de pleinen afvalcontainers waar je je afval in kunt doen. Boa’s van de gemeente zullen handhaven op het schoon achterlaten van de plekken. Om 16.00 uur is de vrijmarkt afgelopen.

Koningsmarkt

De Koningsmarkt is een gezellige kleine markt van kooplieden op de Markt. Deze markt is geopend van 08.00 – 17.00 uur.

Tijdelijke verkeersmaatregel

Voor de viering van Koningsdag zijn de Markt, Marktstraat, Nieuwe Markt en het Mondriaanplein afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers.

Cookieinstellingen